Sposób przygotowania:
Tarta z jabłkami na kasztanowej mące
Z podanych składników przygotowujemy kruchy spód- łączymy mąkę, cukier, proszek i sól, dodajemy masło, siekamy. Wybijamy żółtka, dodajemy wodę- szybko wyrabiamy. Ciastem wylepiamy formę do tarty- wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 12 minut, termoobieg, 180 stopni. Farsz- jabłka szatkujemy na cienkie plasterki. Winogrona przecinamy na połówki, pozbawiamy pestek i dodajemy do jabłek. Dodajemy cukier i bułkę. mieszamy i wykładamy na kruchy spód.. Ze składników na kratkę wyrabiamy kruche ciasto. Wałkujemy je cienko i wykrawamy paseczki, które układamy na wierzchu ciasta w postaci kratki. Ciasto pieczemy 45 minut, temp. 180 stopni. Ciasto podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!