Sposób przygotowania:
Tarta z jeżynami i polskim winogronem
Ciasto: Do miski przesiać mąkę z solą. Dodać kawałki margaryny i posiekać nożem na kruszonkę. Dodać mleko i szybko wyrobić na gładkie ciasto. Owinąć folią i odłożyć do lodówki na godzinę, po tym czasie rozwałkować ciasto między dwoma kawałkami folii i nałożyć na formę silikonową. Przykryć papierem, obciążyć i wstawić na 10-12 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. Nadzienie: Owoce dokładnie umyć i osuszyć. Żółtka wbić do miski i wymieszać z cukrem. Następnie dodać mąkę i ponownie wymieszać. Stopniowo wlewać śmietankę i cały czas mieszać aby nie było grudek. Ciasto wyjąć z piekarnika, wysypać owoce i zalać śmietaną z żółtkami. Wstawić do piekarnika i zapiekać do ścięcia masy, trwa to około 25-30 minut. Ostudzić zupełnie i dopiero kroić. Smacznego!
![Tarta z jeżynami i polskim winogronem Tarta z jeżynami i polskim winogronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-z-jezynami-i-polskim-winogronem-299839.jpg)
![Tarta z jeżynami i polskim winogronem Tarta z jeżynami i polskim winogronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-z-jezynami-i-polskim-winogronem-299840.jpg)
![Tarta z jeżynami i polskim winogronem Tarta z jeżynami i polskim winogronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-z-jezynami-i-polskim-winogronem-299841.jpg)
![Tarta z jeżynami i polskim winogronem Tarta z jeżynami i polskim winogronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-z-jezynami-i-polskim-winogronem-299842.jpg)
jaNina
monikaT83