Sposób przygotowania:
Tarta z kremem a'la straciatella i truskawkami
Robimy kruche ciasto: masło łączymy z mąką i cukrem pudrem, zagniatamy w kulkę, zawijamy folią, odstawiamy do lodówki na godzinę, następnie wylepiamy ciastem dno formy na tartę, pieczemy 15 min. w 180 st. C. Studzimy.
Laske wanilii rozcinamy. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, ziarna wanilii i mascarpone. Czekoladę ścieramy na tarce, dodajemy do kremu, mieszamy. Krem wykładamy na tartę. Wierzch dekorujemy startą czekoladą i truskawkami.
Laske wanilii rozcinamy. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, ziarna wanilii i mascarpone. Czekoladę ścieramy na tarce, dodajemy do kremu, mieszamy. Krem wykładamy na tartę. Wierzch dekorujemy startą czekoladą i truskawkami.