Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Tarta z porami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna tarta z porami idealna na kolację

Tarta z porami

Składniki:

Tarta z porami

 

Sposób przygotowania:

Tarta z porami
Pory myjemy dokładnie pod bieżąca wodą i siekamy w cieniutkie plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pora. Dusimy na małym ogniu az stanie sie miękki. Doprawiamy sola i pieprzem.
Ciasto francuskie rozwijamy, wałkujemy i wykładamy nim forme na tartę.
Zapiekamy 10 min w 200st pod obciążeniem np z suche fasoli.
Jajko roztrzepujemy z smietaną, mieszamy to wszystko z uduszonymi porami.
Masę wlewamy na ciasto.
Zapiekamy 20 min w 180st.