Sposób przygotowania:
Tarta z rukolą i białym serem
Z mąki, jajka, miękkiego masła, gęstego jogurtu naturalnego i szczypty soli zagniatamy ciasto. Jak będzie już jednolite, formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na pół godziny do lodówki. Następnie wałkujemy i przenosimy do formy do pieczenia tarty (wysmarowanej wcześniej odrobiną tłuszczu), nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut, aż się zarumieni. Na podpieczonym spodzie układamy umytą i osuszoną rukolą, biały ser pokrojony w kostkę i wszystko polewamy sosem zrobionym z roztrzepanego jajka, gęstego jogurtu naturalnego, soli ziołowej i grubo mielonego pieprzu. Na wierzchu układamy jeszcze pomidory pokrojone w plasterki i całość podpiekamy jeszcze przez 20 minut.
kołczu
domix
natsu