Sposób przygotowania:
Tarta z karmelizowaną cebulką
Wyrabianie ciasta. Wszystkie składniki na ciasto łączę ze sobą. Masło do ciasta musi być zimne. Formuję dwie kule. Następnie wkładam do lodówki na 30 min.
W tym czasie szykuję farsz. Cebulę kroję w plastry. Garnek o grubym dnie rozgrzewam a następnie wlewam oliwę z oliwek i wrzucam cebulę. Cebula musi się krótko smażyć , do zmięknięcia. Następnie wrzucam łyżeczkę cukru a następie dalej smażę cebulę do skarmelizowania.
Pomidory kroję w ćwiartki dodaję do cebuli. Całość smażę ok 2 minuty. Pomidorki suszone kroję w kostkę. Mozzarellę kroję w plastry.
Z lodówki wyciągam ciasto. Rozwałkowuję na cienko. Ciasto przekładam do blachy a a następnie nakłuwam widelcem. Ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni na 10 min, góra-dół.
Po upieczeniu wyciągam tarte i polewam koncentratem, następnie wykładam na spód karmelizowaną cebulkę ze świeżymi pomidorami. Następnie układam suszone pomidorki oraz mozzarellę .
Całość posypuję majerankiem i bazylią. Piekę przez 10 min w 180 stopniach góra -dół, aż ser się lekko roztopi.
Dekoruję szpinakiem oraz polewam własnym sosem czosnkowym. Smacznego.
W tym czasie szykuję farsz. Cebulę kroję w plastry. Garnek o grubym dnie rozgrzewam a następnie wlewam oliwę z oliwek i wrzucam cebulę. Cebula musi się krótko smażyć , do zmięknięcia. Następnie wrzucam łyżeczkę cukru a następie dalej smażę cebulę do skarmelizowania.
Pomidory kroję w ćwiartki dodaję do cebuli. Całość smażę ok 2 minuty. Pomidorki suszone kroję w kostkę. Mozzarellę kroję w plastry.
Z lodówki wyciągam ciasto. Rozwałkowuję na cienko. Ciasto przekładam do blachy a a następnie nakłuwam widelcem. Ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni na 10 min, góra-dół.
Po upieczeniu wyciągam tarte i polewam koncentratem, następnie wykładam na spód karmelizowaną cebulkę ze świeżymi pomidorami. Następnie układam suszone pomidorki oraz mozzarellę .
Całość posypuję majerankiem i bazylią. Piekę przez 10 min w 180 stopniach góra -dół, aż ser się lekko roztopi.
Dekoruję szpinakiem oraz polewam własnym sosem czosnkowym. Smacznego.