Sposób przygotowania:
Tarta z czerwoną cebulą i grzybami
Cebulę czerwoną posiekać w piórka. grzyby umyć, oczyści pokroić w plasterki, cebulę biała pokroić w kostkę. Na jednej patelni rozgrzać oliwę, a na drugiej masło. Na patelnię z oliwą dać cebulę czerwoną i delikatnie smażyć aż zmięknie, około 10 minut. Dodać tymianek, ocet, sól i pieprz, smażyć przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić do ostygnięcia. Na druga patelnię z masłem dać cebulę białą, zeszklić dodać grzyby, sól, pieprz, smażyć razem ąż wszystko sieą ładnie podrumieni i grzyby zmiękną. Na grillu położyć plastry dyni i je obrumienić. Odstawić na bok.Piekarnik rozgrzać do 190 st. Ciasto rozwinąć na papierze, boki na ok 1 cm zagiąć do środka. Ułożyć z papierem na blasze. Na środek wyłożyć karmelizowaną cebulę, na to rozłożyć grzyby, pokruszyć wierzch fetą i posypać drobno startym serem. Brzegi ciasta posmarować jajkiem. Wstawić do piekarnika na 30-35 minut, aż krawędzie ciasta będą rumiane. Wyjąć. Na wierzch ułożyć lekko skręcone plastry dyni. Posypać wszystko posiekaną natką. Podawać z sosem jogurtowo-czosnkowo-koperkowym.