Żółtka rozmącić z mlekiem.
Mąkę przesiać, dodać cukier waniliowy, cukier puder, żółtka z mlekiem i zimne masło, a następnie posiekać nożem, a później zagnieść w gładkie ciasto i uformować kulę, którą podzielić na dwie części. Każdą z części rozwałkowywać na grubość około ½ cm, a następnie szklanką wykrawać krążki ciasta i wypełniać nimi wysmarowane tłuszczem foremki babkowe. Piec w temperaturze 200°C około 10 minut do zrumienienia.
Babeczki pozostawić do ostygnięcia.
Przygotować krem.
Z
½ litra mleka odlać 150 ml, a większą część mleka zagotować z cukrem.
Budyń rozpuścić w 150 ml mleka i wlać na gotujące mleko z cukrem, poczym zamieszać i pozostawić do ostygnięcia.
Następnie masło podzielić na części, rozkręcić mikserem i dodawać po łyżce budyniu, aż do jego wykończenia.
Potem nadziewać babeczki kremem i dekorować wedle uznania.
eli_555
msewka
Natala1210
misia53
Jojo
Sarenka
caroline1983
jovi
Nie dodało...już poprawiam