Sposób przygotowania:
Tarte leczo z cukinii
Cebulę kroimy w piórka i rumienimy na oleju. Między czasie pomidory kroimy w plasterki. Tak przygotowane dodajemy do gotowej cebuli. Chwilę razem smażymy. Cukinie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jeśli jest młoda nie ma potrzeby obierać jej ze skórki, ani usuwać nasion. Startą dodajemy do pomidorów. Całość podlewamy wodą (około 1 szklanka), wstępnie doprawiamy i dusimy. Paprykę chili drobno siekamy. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki. Boczek kroimy w kostkę, a kiełbasę w plasterki ( lub kostkę). Tak przygotowaną wędlinę obsmażamy na patelni. Na koniec dodajemy do niej przygotowane papryki i chwilkę razem smażymy. Gdy cukinia jest już miękka dodajemy do niej kiełbasę z papryką. Razem chwilkę ogrzewamy. Na koniec całość doprawiamy do smaku, zabielamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zagotowujemy i podajemy.
LauraLaura