Sposób przygotowania:
Tarty ziemniaczane
Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie i po wystudzeniu obrać, połowę przecisnąć przez praskę dodać do nich jajko, przyprawy oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto.Foremki do tart wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, dno i boki wykleić ciastem, pozostałe ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć na cieście ziemniaczanym.Jajka ubić z dodatkiem śmietany, soli i drobno posiekanym czosnkiem, zalać powstałą masą poukładane ziemniaki, posypać przyprawą do potraw z ziemniaków. Piekarnik nagrzać do 190 st i zapiekać tarty około 20 min.
edytaha
iziona
Nie miałam z tym większego problemu jeśli chodzi o te malutkie, a dużą pokroiłam jak tort. Ciasto pod spodem jest zwarte, a moje było nawet chrupiące bo za długo siedziały w piekarniku.
edytaha
Dziękuję za odpowiedź. Wrzuciłam przepis do ulubionych, mam nadzieję, że z niego skorzystam :)