PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Tatar z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do przygotowania tego tatara możemy użyć łososia surowego lub - dla tych co nie lubią - wędzonego na zimno.

Tatar z łososia

Składniki:

Tatar z łososia

 

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia
Łososia drobno siekamy, doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na godzinę, żeby smaki się „przegryzły” (koniecznie pod folią, aby nie wysechł). Z posiekanego łososia formujemy dwie kulki, układamy każdą na talerzu i robimy zagłębienie, w którym układamy delikatnie żółtko jaja. Wokół tatara układamy pokrojone w kostkę ogóreczki i cebulę.