RoMaDan

RoMaDan

Kucharz
[Przepisów: 7]

Tatar z łososia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie i wykwintne danie - na przyjęcie i wystawną kolację

Tatar z łososia

Składniki:

Tatar z łososia

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia
W pierwszej kolejności w bardzo drobną kostkę szatkujemy łososia wędzonego i świeżego. Ważne jest, aby ryba była naprawdę świeża. następnie mieszamy pokrojoną rybę sokiem z cytryny, oraz lekko doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wcześniej posztkowane kapary oraz czerwoną cebulkę oraz szczypiorek. dodajemy ok. 5 łyżek oliwy z oliwek. Tatara mieszamy i odstawiamy do przechłodzenia i przegryzienia na 2 godziny do lodówki. Robimy sos chrzanowy: chrzan tarty przesmażamy na suchej patelni, studzimy, dodajemy śmietanę oraz lekko słodzimy. Teraz tatara można udekorować koperkiem oraz obłożyć pierzynką z sosu chrzanowego. Pyszotki.