Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Tatar z wędzonego łososia z herbacianym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na Tatar z wędzonego łososia z herbacianym musem

Tatar z wędzonego łososia z herbacianym

Składniki:

Tatar z wędzonego łososia z herbacianym

 

  • 400 g łososia wędzonego,
  • 1 świeży ogórek,
  • ½ cebuli,
  • 1 łyżka Przyprawy Specjalite Pomidory z bazylią i czosnkiem Kamis,
  • 1 łyżka musztardy francuskiej Kamis,
  • 100 ml śmietany 36 %,
  • ¼ łyżeczki żelatyny,
  • sól, pieprz,
  • 3 saszetki Herbaty Irving Earl Grey Traditional

Sposób przygotowania:

Tatar z wędzonego łososia z herbacianym
Łososia posiekać, dodać cebulę i ogórka pokrojone w drobną kosteczkę.  Dodać przyprawę, musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Herbatę zaparzyć w 300 ml gorącej wody, rozpuścić w niej żelatynę. Śmietanę ubić, dodać żelatynę z naparem. W okrągłej foremce bez dna ułożyć warstwę łososia, następnie mus herbaciany - czynność powtórz. Danie podawać schłodzone. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl