Sposób przygotowania:
Tęczowe bawole oczy
Ciasto Zagniatamy wszystkie składniki oprócz kakao . Kruche ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy 2 łyżki kakao. Ciasto jasne rozwałkowujemy i wykładamy na blachę , posmarujemy je powidłem. Ciemne ciasto podzielimy na 24 kulki. W środek każdej kulki wkładamy rodzynki lub inne bakalie. Kulki układamy na powidle. Pieczemy około 40-45 minut w 180°C. Galaretki czerwona i niebieska rozrabiamy w połowie wody zalecanej na opakowaniu na opakowaniu. Gdy się stężeją kroimy w kostkę. Masa Pomarańczowe galaretki rozrabiamy w szklance wody.Margarynę ucieramy wraz z cukrem pudrem . Białka z cukrem ubijamy na parze. Do ubitych białek powoli dodajemy ścinającą się galaretkę. Do margaryny dodajemy cały czas miksując powoli białka z galaretką. Między kulki w cieście rozkładamy połowę kostek z galareteki czerwonej i niebieskiej. Na to wylewamy masę. Czekamy aż masa stężeje.Na wierz wykładamy pozostałe kostki z galaretki. Pozostałe galaretki pomarańczowe przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wylewamy na wierzch placka Kolory galaretek możemy dowolnie zmieniać.