Sposób przygotowania:
Teczowe ciasto z egzotycznych owoców
Galaretki przygotowac wg przepisu na opakowaniu.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Budyń ugotowac na mleku wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodać zimny budyń i zmiksować. Masę rozłożyć na biszkopt. Na niej ułożyć obrane i pokrojone owoce i zalac tężejącą galaretką. Wstawic do lodówki.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Budyń ugotowac na mleku wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodać zimny budyń i zmiksować. Masę rozłożyć na biszkopt. Na niej ułożyć obrane i pokrojone owoce i zalac tężejącą galaretką. Wstawic do lodówki.
paulinka123