Sposób przygotowania:
Tęczowy biszkopt
Przygotować niezbędne składniki na ciasto: mąkę przesiać na drobnym sicie, wymieszać ją z cukrem oraz z proszkiem do pieczenia. Sparzyć wrzątkiem jajka i ubić jaja mikserem. Do ubitych jaj dodać mąkę wymieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia, całość miksować do uzyskania uzyskania jednolitej, puszystej masy. Pod koniec ubijania co ciasta wsypać kisiel cytrynowy lub pomarańczowy w dalszym ciągu miksować. Dno okrągłej tortownicy należy wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto do pieczenia. Piekarnik podgrzać do temperatury około 180-200 stopni C, piec ciasto około40-50 minut, po czym wyjąć ciasto, ostudzić je, przeciąć na dwie różne połowy. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować galaretkę czerwoną, ostudzić galaretkę w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru oraz rozpuszczonej żelatyny. Rozpuścić polewę czekoladową. Układać warstwy na sobie dowolnie kolorami. Na samą górę należy wylać galaretkę malinową ostudzoną. Wstawić ciasto do lodówki do całkowitego zastygnięcia składników. Po schłodzeniu porcjować.
kołczu