Sposób przygotowania:
Tempura jeszcze raz
Pomysł z użyciem wody gazowanej jest bardzo dobry,inni dodają odrobinę proszku do pieczenia.
Bardzo ważne aby ciasto bylo bardzo zimne a grudki mąki nie do końca wymieszane.Ciasto na tyle gęste aby pokrywalo kawałki ale nie powinno być go za dużo bo będzie tłuste.Najlepiej postawić miseczkę z ciastem nad miseczką z lodem.
Tłuszcz głęboki do wyboru.Można dodaċ trochę oleju sezamowego
Temperatura 170℃ .
Smażyć 2-3 min. do zarumienienia.
Nie jestem pewna jak to jest z dashi w Polsce.Można jeść z solą,mieszanką soli i pieprzu lub zrobić wlasną (z ziołami ?)
Bardzo ważne aby ciasto bylo bardzo zimne a grudki mąki nie do końca wymieszane.Ciasto na tyle gęste aby pokrywalo kawałki ale nie powinno być go za dużo bo będzie tłuste.Najlepiej postawić miseczkę z ciastem nad miseczką z lodem.
Tłuszcz głęboki do wyboru.Można dodaċ trochę oleju sezamowego
Temperatura 170℃ .
Smażyć 2-3 min. do zarumienienia.
Nie jestem pewna jak to jest z dashi w Polsce.Można jeść z solą,mieszanką soli i pieprzu lub zrobić wlasną (z ziołami ?)
Shinpū
1 jajko 1cup lodowatej wody i 1cup mąki oczywiście ryżowej ^^ + małe mieszanko pałeczkami i gotowe x]
dashi w Polsce... są buliony... ale najlepiej samemu wykonać używając do tego wakame lub zakupić płatki bonito.
Pełen podziw dla ilości przepisów przez Ciebie zamieszczonych, oby tak dalej ;)