thegrooba

thegrooba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Tilapia z pieprzem cytrynowym

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rybka i jajko czyli smaczny i prosty obiad w 30 minut!

Tilapia z pieprzem cytrynowym

Składniki:

Tilapia z pieprzem cytrynowym

 

Sposób przygotowania:

Tilapia z pieprzem cytrynowym
Rybę rozmrozić , opłukać, dobrze osuszyć. Posypać solą i pieprzem cytrynowym. W naczyniu żaroodpornym rozsmarować oliwę i położyć filety. Czosnek posiekać lub pokroić w plasterki, umieścić na rybie. Skropić sokiem z cytryny. Piec 20 minut w temp. 200 stopni, pod folia aluminiową. Ściągnąć folię, na każdym kawałku położyć plasterek masła. Piec jeszcze 5 minut. W tym czasie usmażyć na rozgrzanym maśle jajka . Posypać także sola i ewentualnie pieprzem. Podałam z sałatka z buraczków, czosnku i orzechów ( na zimno) oraz świeżym pomidorkiem. Dodatki mogą być dowolne. Ja miałam buraczki:)

Tagi:

sałatka