Sposób przygotowania:
Tiramisu
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Przygotowac żelatynę i ostudzić. Żółtka utrzeć z 15 dkg cukru pudru. Stopniowo dodawać ser. Ubić śmietanę z 15 dkg cukru pudru. Ser i śmietanę połaczyć. Dodać zelatynę.
Biszkopty nasączyc w kawie i ewentualnie alkoholu.
Przełożenie: biszkopt+1/2 masy+biszkopty+masa+kakao
Przygotowac żelatynę i ostudzić. Żółtka utrzeć z 15 dkg cukru pudru. Stopniowo dodawać ser. Ubić śmietanę z 15 dkg cukru pudru. Ser i śmietanę połaczyć. Dodać zelatynę.
Biszkopty nasączyc w kawie i ewentualnie alkoholu.
Przełożenie: biszkopt+1/2 masy+biszkopty+masa+kakao