Sposób przygotowania:
Toffi
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Nie przerywając ubijania kolejno dodać żółtka, kakao, a na końcu mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy i piec około 20 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Odstawić do ostygnięcia, a następnie przekroić na dwie części. Mleko skondensowane gotować 3 godziny w puszce zanurzonej w wodzie i jak tylko puszka trochę ostygnie rozprowadzić powstałą masę na spodzie ciasta. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, a pod koniec ubijania wsypać "śmietan-fix" i wyłożyć na ostudzoną masę z mleka skondensowanego. Na koniec przykryć drugą częścią placka, a jego wierzch polać polewą wykonaną z mlecznej czekolady rozpuszczonej wraz z masłem i mlekiem.
Katarzynka