Sposób przygotowania:
Torcik kawowo kajmakowy
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Na koniec dodajemy mąkę z kakao i z proszkiem do pieczenia. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej tortownicy i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. W części mleka musimy rozmieszać budyń, mąkę, cukier i gotujemy na pozostałym mleku. Ugotowany budyń studzimy i miksujemy z masłem i kawą. Upieczone i wystudzone ciasto kroimy w poprzek na połowy. Spodnią część lekko nasączamy ponczem i smarujemy powidłami. Wykładamy krem i równo rozprowadzamy. Śmietanę ubijamy wg przepisu na op dodajemy uprzednio rozmieszaną w gorącej wodzie żelatynę.Masę kładziemy na kremie i wyrównujemy. Przekrojoną stronę drugiej połowy ciasta smarujemy masą kajmakową (część masy zostawić). Smarowaną stroną kładziemy na śmietanę i lekko dociskamy. Wierzch torcika smarujemy pozostawioną masą kajmakową. Dowolnie udekorować.