lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Torcik Laluni

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Torcik wyszedł rewelacyjny smaczny delikatny palce lizać.

Torcik  Laluni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Torcik Laluni

 

  • Biszkopt
  • 3 jajka
  • 20 gram Kasi
  • cukier 3 łyżki
  • mąka 6 łyżek
  • cynamon 2 łyżeczki
  • szczypta soli
  • Masa
  • Pół litra jabłek przesmażonych z cukrem
  • śmietana 30% 400 gram
  • czekolada mleczna 1 tabliczka
  • orzechy włoskie 150 grał już bez łupinek
  • posypka dekoracyjna kolorowa garść

Sposób przygotowania:

Torcik Laluni
Biszkopt Ubiłam osobno żółtka z cukrem i cynamonem. Białko ubiłam ze solą. Żółtka i białka połączyłam ze sobą dodałam rozpuszczona Kasię wymieszałam na koniec wsypałam make .Wymieszałam i wylałam do małej tortownicy . Piekłam 25 minut w 190 stopniach Po upieczeniu przekroiłam na połowę biszkopt. Jabłka ze słoika wyjęłam i położyłam na biszkopt. Śmietanę ubiłam położyłam na jabłka i przykryłam drugim biszkoptem. W rondelku rozpuściłam czekoladę dodałam łyżeczkę Kasi Polałam biszkopt tylko na samej górze . Posypałam posypka kolorową .Orzechy wyjęłam z paczki i obsypałam boki tortu orzechami.
Torcik  Laluni
Na biskzopt wyłożylam jabłka ze słoika przesmażone
Torcik  Laluni
Na jabłka wyłozyłam ubitą smietanę 30% i równomiernie rozprowadziłam
Torcik  Laluni
Na smietanę połozyłam drugi biszkopt polałam rozpuszczona czekoladą