Sposób przygotowania:
Torcik letni
Jeśli nie mamy gotowego biszkoptu to pieczemy sami . Oczyszczone borówki miksujemy z cukrem Nattępnie ubijamy śmietankę dodając pod koniec cukier puder.. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku (1/3 szklanki) . studzimy ale jeszcze ciekłą wlewamy do śmietanki wmiksowujemy. Śmietankę dzielimy na pół , do jednej części dodajemy borówki zmiksowane , jeszcze razem chwilkę miksujemy i wylewamy na biszkopt umieszczony w tortownicy. Do drugiej części śmietany dodajemy startą czekoladę , mieszamy i wykładamy na część borówkową.Dwie cytrynowe galaretki rozpuszczamy w pół litrze wody i odstawiamy do schłodzenia . Następnie ubijamy szklankę śmietany która nam została i gdy zacznie tężec galaretka to 3-4 łyżki dodajemy do ubitej śmietany i wykładamy na tortownicęjako kolejną warstwe. Owoc przygotowujemy do dekoracji wg pomysłu , układamy na wierzchu ciasta i zalewamy resztą galaretki.
Anula
Pyza
Jojo
elzbieta8960
msewka
misia53
Chodz, chodż......jeszcze trochę zostało - naprawdę fajny!
iwi69
luna