Sposób przygotowania:
Torcik miodowy wg Jagienki
CIASTO:
Zagnieść ciasto. Miód i masło rozpuścić, dodać roztarte z cukrem jajka, mąkę wymieszaną z sodą. Podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować i piec na beżowy kolor około 5 minut.
KREM:
Przygotować krem. Mleko gotować z kaszą manną 15-20 minut, mieszając. Ostudzić. Dodać masło, cukier puder, zapach- utrzeć mikserem.
POLEWA:
Z wymienionych składników ugotować polewę, gotować około 4 minut.
Przekładać placki masą, nasączyć ponczem. Polać gorącą polewą.
Zagnieść ciasto. Miód i masło rozpuścić, dodać roztarte z cukrem jajka, mąkę wymieszaną z sodą. Podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować i piec na beżowy kolor około 5 minut.
KREM:
Przygotować krem. Mleko gotować z kaszą manną 15-20 minut, mieszając. Ostudzić. Dodać masło, cukier puder, zapach- utrzeć mikserem.
POLEWA:
Z wymienionych składników ugotować polewę, gotować około 4 minut.
Przekładać placki masą, nasączyć ponczem. Polać gorącą polewą.