Sposób przygotowania:
Torcik mleczna pianka dla mojej mamy ;-)
Ciasto
Białka ubić z cukrem dodać żółtka,dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Przygotować tortownicę o wymiarze 25 cm, wlać ciasto i piec ok. 40 minut w temperaturze 170c.
Pianka
Śmietanę ubić z mlekiem. Galaretkę rozrobić w 0,5 szklanki wody, jak zacznie się tężeć szybko ją wymieszać z wcześniej ubitą śmietanką.
Masa kokosowa
Wiórki zaparzyć w mleku,ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, pod koniec dodać zimne wiórki.
Upieczone ciasto przekroić na trzy części,na spód pierwszego krążka wyłożyć masę kokosową, - drugi krążek - piankę - trzeci krążek. Całość polać białą czekoladą i udekorować dowolnie.
Białka ubić z cukrem dodać żółtka,dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Przygotować tortownicę o wymiarze 25 cm, wlać ciasto i piec ok. 40 minut w temperaturze 170c.
Pianka
Śmietanę ubić z mlekiem. Galaretkę rozrobić w 0,5 szklanki wody, jak zacznie się tężeć szybko ją wymieszać z wcześniej ubitą śmietanką.
Masa kokosowa
Wiórki zaparzyć w mleku,ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, pod koniec dodać zimne wiórki.
Upieczone ciasto przekroić na trzy części,na spód pierwszego krążka wyłożyć masę kokosową, - drugi krążek - piankę - trzeci krążek. Całość polać białą czekoladą i udekorować dowolnie.
marietta