Sposób przygotowania:
Torcik na dobry nastrój mocno owocowy
Białka oddzielić od żółtek(jajka powinny być zimne z lodówki) dodać szczyptę soli,ubić sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy,następnie żółtka i dalej ubijać ,na końcu dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wlać do tortownicy,piec w 180 st C około 20 min. Wystudzony biszkopt nasączyć ponczem,posmarować bitą śmietaną z masą śmietanową(wykonanie na opakowaniu masy śmietanowej) Na to ułożyć porzeczki, i kilka wypestkowanych wiśni. Zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 1,5 szklanki wrzącej wody. Galaretka musi być tężejąca,polewamy owoce łyżką ,mają utworzyć cienką glazurę na owocach. Gotowy torcik,wstawić na 2 godziny do lodówki i schłodzić. Smacznego.
mania
anullka7