Sposób przygotowania:
Torcik na zimno
Do przygotowania ciasta potrzebujemy tortownicy o średnicy 21 cm. Na dnie układamy połowę opakowania biszkoptów. Ser miksujemy z jogurtem i dzielimy na 3 równe części. Każdą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do jednej części dodajemy gorzką, do drugiej mleczną i rozpuszczalne kakao a do ostatniej białą czekoladę. Wylewamy na biszkopty po 2 łyżki na przemian. Robimy to w miarę szybko, ponieważ masy szybko gęstnieją. Co jakiś czas potrząsamy tortownicą aby równo się ułożyły. Dookoła wbijamy rurki jedna obok drugiej. Na wierzchu układamy resztę biszkoptów. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i waniliowym. Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Łączymy ze śmietaną i wylewamy na ciasto. Pozostałą mleczną czekoladą dekorujemy rurki i wierzch. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ozdabiamy kwiatami.
marietta
sammakko
Proszę bardzo :)