Sposób przygotowania:
Torcik - owocowa maskarada
Na początku należy przygotować sobie szablon z papieru w kształcie 8 płatkowego kwiatu, taki by pasował nam na klosz czy talerz. Za podanych składników zagnieść ciasto , wałkować cienko i od szablonu wyciąć 3 takie kwiatki, jeden przed upieczeniem pociąć na osobne płatki kwiatu. Upiec na rumiany kolor wszystkie elementy i wystudzić. Jagody i poziomki zmiksować osobno i dolać tyle mleka by miały objętość 200 ml .. na każdym ubić jedną śnieżkę. Masę kolejno przełożyć do szprycy i na przemian nałozyć na pierwszy placek. ps. dobrze jest przed nałożeniem masy, placki zmoczyć mlekiem. Przykryć drugim kwiatkiem również lekko polanym mlekiem. Na wierzch nakładać białą trzecią śnieżkę ubitą bez owoców i pozostałe z kolorowych jeśli nam zostało. Płatki upieczone osobno dekorować szprycą i ustawić każdy na boku tak by całość tworzyła kwiat. wszystko uzupełnić owocami.
Lady Marmolada
marietta
Natala1210