luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Torcik - owocowa maskarada

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pora owocowego szaleństwa

Torcik - owocowa maskarada Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Torcik - owocowa maskarada

 

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik - owocowa maskarada
Na początku należy przygotować sobie szablon z papieru w kształcie 8 płatkowego kwiatu, taki by pasował nam na klosz czy talerz. Za podanych składników zagnieść ciasto , wałkować cienko i od szablonu wyciąć 3 takie kwiatki, jeden przed upieczeniem pociąć na osobne płatki kwiatu. Upiec na rumiany kolor wszystkie elementy i wystudzić. Jagody i poziomki zmiksować osobno i dolać tyle mleka by miały objętość 200 ml .. na każdym ubić jedną śnieżkę. Masę kolejno przełożyć do szprycy i na przemian nałozyć na pierwszy placek. ps. dobrze jest przed nałożeniem masy, placki zmoczyć mlekiem. Przykryć drugim kwiatkiem również lekko polanym mlekiem. Na wierzch nakładać białą trzecią śnieżkę ubitą bez owoców i pozostałe z kolorowych jeśli nam zostało. Płatki upieczone osobno dekorować szprycą i ustawić każdy na boku tak by całość tworzyła kwiat. wszystko uzupełnić owocami.
Torcik - owocowa maskarada
Etap 1