Sposób przygotowania:
Torcik serowy
Biszkopt: jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę krupczatkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Tortownicę wysmarować masłem lub olejem i wysypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy. Upiec na złoty kolor w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Masa serowa: biały ser zemleć dwa razy. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w mleku. Zmielony ser utrzeć z jajkami i mlekiem. Margarynę i cukier rozpuścić w garnku na małym ogniu. Dodać masę serową, olejek zapachowy i gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na 3 krążki i przełożyć gorącą masą serową.
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować. Przed podaniem torcik schłodzić w lodówce.
Tortownicę wysmarować masłem lub olejem i wysypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy. Upiec na złoty kolor w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Masa serowa: biały ser zemleć dwa razy. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w mleku. Zmielony ser utrzeć z jajkami i mlekiem. Margarynę i cukier rozpuścić w garnku na małym ogniu. Dodać masę serową, olejek zapachowy i gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na 3 krążki i przełożyć gorącą masą serową.
Wierzch ciasta polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować. Przed podaniem torcik schłodzić w lodówce.