Sposób przygotowania:
Torcik tricolor na pełnoziarnistym spodzie
Z podanych składników na ciasto zagniatamy gładkie ciasto. Przekładamy je do tortownicy o średnicy 28 cm. Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 25 minut, temp. 180 stopni. Przestudzone ciasto wykładamy do czystej tortownicy, której boki wykładamy folią spożywczą. Boki wykładamy truskawkami przekrojonymi na pół. Masa czekoladowa- żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Łączymy ze sobą jogurt, serek, kakao i cukier puder. Odrobinę masy przekładamy do tężejącej żelatyny, mieszamy na gładką masę, następnie całość przelewamy do masy czekoladowej- krótko miksujemy. Masę przelewamy na przygotowany spód. Całość schładzamy w lodówce. Masa kokosowa- Żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie łączymy z mleczkiem kokosowym. Masę przelewamy do ubitej z cukrem pudrem śmietany- miksujemy.Na masę czekoladową wykładamy połówki truskawek, wylewamy masę kokosową. Chłodzimy w lodówce. Masa truskawkowa- truskawki miksujemy z cukrem, dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Masę przelewamy na masę kokosową. Ciasto chłodzimy. Przed podaniem dekorujemy świeżymi truskawkami. Smacznego!
misia5
Ewa
Zapraszam :))))
marietta
jaNina
czekoladka_m
Ewa