Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowy
1.CIASTO:
Białka ubij z cukrem.Dodaj żółtka i pozostałe składniki, wymieszaj.Wlej do tortownicy.Piecz 35 min. w temp. 180 st.
2.MASA SEROWA:
Galaretkę rozpuść w szklance wody.Śmietanę ubij.Ser utrzyj z cukrem pudrem, gęstniejącą galaretką i śmietaną.Schłodź.
3.MASA TRUSKAWKOWA:
Truskawki rozmroź, zmiksuj z cukrem, zagotuj.Wlej mąki rozrobione w 3/4 szklanki wody, zagotuj, ostudź.Masło utrzyj, dodając po łyżce masy.
4.Ciasto przekrój na trzy krążki, nasącz ( ponczem, winem truskawkowym).Krążki przełóż kremem.Resztą kremu posmaruj boki tortu, na wierzchu uformuj serce, napełnij galaretką truskawkową.
Białka ubij z cukrem.Dodaj żółtka i pozostałe składniki, wymieszaj.Wlej do tortownicy.Piecz 35 min. w temp. 180 st.
2.MASA SEROWA:
Galaretkę rozpuść w szklance wody.Śmietanę ubij.Ser utrzyj z cukrem pudrem, gęstniejącą galaretką i śmietaną.Schłodź.
3.MASA TRUSKAWKOWA:
Truskawki rozmroź, zmiksuj z cukrem, zagotuj.Wlej mąki rozrobione w 3/4 szklanki wody, zagotuj, ostudź.Masło utrzyj, dodając po łyżce masy.
4.Ciasto przekrój na trzy krążki, nasącz ( ponczem, winem truskawkowym).Krążki przełóż kremem.Resztą kremu posmaruj boki tortu, na wierzchu uformuj serce, napełnij galaretką truskawkową.