Sposób przygotowania:
Torcik z jeżynami, mascarpone i bitą śmietaną
Herbatniki wrzucamy do woreczka i miażdżymy, lub miksujemy w malakserze. Pokruszone mieszamy z miękkim masłem. Masą wykładamy dno tortownicy, i mocno dociskamy do dna. Chłodzimy ok 30 minut w lodówce. Schłodzoną śmietanę ubijamy. Do gotowej dodajemy puder i miksujemy. Następnie dodajemy stopniowo serek mascarpone - miksując na mniejszych obrotach.Żelatynę zalewamy odrobiną wody, i podgrzewamy w mikrofali na największych obrotach. Jeżyny wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cukier i wstawiamy na gaz. Podgrzewamy aż cukier się rozpuści. Na koniec dodajemy żelatynę i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Na ciasteczkowy spód wykładamy masę serowo-śmietankową. Na górę nakładamy mus z jeżyn, i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem boki torciku posypujemy płatkami migdałów, i ozdabiamy jeżynami.