Sposób przygotowania:
Torcik z kwiatuszkami i zwierzątkami
Przygotować biszkopty: Biszkopt jasny: ubić białka na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka,wymieszać delikatnie z mąką z proszkiem.Biszkopt kakaowy przygotować tak samo jak jasny, z tym, że na końcu wymieszać z kakaem, a makowy też tak samo, dodając na końcu mak. Każdy biszkopt piec około 15-20 min w tortownicy, w temp.160 C.Biszkopty do tortu najlepiej upiec dzień wcześniej.Przygotować masę:w połowie szklanki mleka wymieszać żółtka wraz z dwoma mąkami. Resztę mleka zagotować z cukrami, następnie dodać żółtka z mąką i ugotować budyń. pozostawić do ostygnięcia. Margarynę włożyć do miski, zmiksować, po czym dodawać po łyżce zimnego budyniu, utrzeć na jednolitą masę. Tak powstałą masę podzielić na trzy części. Jedna będzie do posmarowania wierzchu i boków tortu, do drugiej dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kosteczkę, natomiast do trzeciej dodać kakao. Na biszkopt kakaowy wyłożyć masę brzoskwiniową, przykryć makowym biszkoptem, nałożyć masę kakaową, przykryć jasnym biszkoptem, rozsmarować masę jasną na boki i wierzch tortu. Wyrobić lukier do miękkości, rozwałkować na odpowiednią grubość, po czym delikatnie nałożyć na tort. Wygładzić, obciąć niepotrzebny lukier i udekorować tort tasiemką ozdobna oraz cukrowymi zwierzątkami i kwiatuszkami. Schłodzić.