Sposób przygotowania:
Torcik z masą o smaku brzoskwiniowym
Upiec trzy biszkopty, każdy z 4 jajek. Jasny biszkopt: Ubić białka, dodać cukier, potem żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, piec ok. 15 minut w temp. 160 C. Następny biszkopt przygotować tak samo-dodając kisiel w proszku a do trzeciego dodając kakao. każdy biszkopt pozostawic po upieczeniu do wystygnięcia.Ugotować budynie: proszek wymieszac w odrobibnie soku z brzoskwiń, do reszty soku dolać trochę wody, zagotować (można trochę dosłodzić), wlać mieszankę i ugotować budyń. Przestudzić. Masło utrzeć, dodawać budyń, po czym wymieszać z brzoskwiniami pokrojonymi w cząstki.Kremy tortowe ubić z mlekie, trochę schłodzić.Na biszkopt kakaowy wyłożyć masę brzoskwiniową, przykryć różowym biszkoptem, nałożyć krem czekoladowy, przykryć jasnym biszkoptem, boki i wierzch posmarować śmietankowym kremem, boki tortu posypać migdałami a wierzch udekorować delicjami i wiśniami kandyzowanymi