Sposób przygotowania:
Torcik z mlecznej pianki
Przygotowanie: Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą puszystą masę (cukier powinien się całkiem rozpuścić), dodać stopione, przestudzone masło. Wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wlać do przygotowanej masy. Dodać serki homogenizowane i kakao, znów wymieszać. Ubić na sztywno pianę z białek.Dodać ją do masy serkowej - żeby była jak najbardziej puszysta. Przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy i wstawić do lodówki. Gdy całkiem stężeje, przygotować w ten sam sposób warstwę waniliową .. po zastudzeniu ułożyć kawałki brzoskwiń i zalać galaretką i ponownie wstawić do lodówki. można dać dwa kolory galaretek .. Po zastudzeniu i wyjęciu z tortownicy udekorować bitą śmietaną.
marietta