Sposób przygotowania:
Torcik z serkiem homogenizowanym
CIASTO:
Jajko, cukier i masło utrzeć, dodać mąkę wymieszaną z sodą i kakao oraz mleko i utrzec lub wyrobić mikserem. Na końcu dodać dżem i zapach, wymieszać. Piec około 40 minut.
KREM:
Masło utrzeć na pulchną masę. Twarożek wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do masła dodawać po łyżce twarożek, ciągle ucierając. Masło i twarożek muszą mieć tą samą pokojową temperaturę, inaczej krem może sie zwarzyć.
POLEWA CZEKOLADOWA:
Składniki polewy wymieszać, zagotować i gotować na małym ogniu do zgestnienia.
Ostudzony placek przekroić na pół. Posmarować kremem i na wierzchu polac gorącą polewą. Trzymać w lodówce. Ciasta nie trzeba nasączać. Dzięki dodatkowi dżemu z czarnej porzeczki jest ono wilgotne.
Jajko, cukier i masło utrzeć, dodać mąkę wymieszaną z sodą i kakao oraz mleko i utrzec lub wyrobić mikserem. Na końcu dodać dżem i zapach, wymieszać. Piec około 40 minut.
KREM:
Masło utrzeć na pulchną masę. Twarożek wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do masła dodawać po łyżce twarożek, ciągle ucierając. Masło i twarożek muszą mieć tą samą pokojową temperaturę, inaczej krem może sie zwarzyć.
POLEWA CZEKOLADOWA:
Składniki polewy wymieszać, zagotować i gotować na małym ogniu do zgestnienia.
Ostudzony placek przekroić na pół. Posmarować kremem i na wierzchu polac gorącą polewą. Trzymać w lodówce. Ciasta nie trzeba nasączać. Dzięki dodatkowi dżemu z czarnej porzeczki jest ono wilgotne.