Sposób przygotowania:
Torcik z serkiem mascarpone i galaretką
Robimy biszkopt tak jak w przepisie,rozlewamy na dwie foremki keksowe i pieczemy. Galaretki zalewamy litrem gorącej wody i zostawiamy do przestudzenia.
Krem:Śmietanę ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier puder i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę,przestudzoną wlewamy do śmietany razem z serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem migdałowym,wszystko razem mieszamy ze sobą mikserem na wysokich obrotach.
Zimne biszkopty smarujemy dżemem nakładamy masę śmietanowo -serową,wygładzamy na cieście.Umyte osuszone winogrona przekroić na połówki i układać na cieście.Zalać tężejącą galaretką i wstawić na parę godzin do lodówki aby ciasto ładnie stężało.
Krem:Śmietanę ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier puder i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę,przestudzoną wlewamy do śmietany razem z serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem migdałowym,wszystko razem mieszamy ze sobą mikserem na wysokich obrotach.
Zimne biszkopty smarujemy dżemem nakładamy masę śmietanowo -serową,wygładzamy na cieście.Umyte osuszone winogrona przekroić na połówki i układać na cieście.Zalać tężejącą galaretką i wstawić na parę godzin do lodówki aby ciasto ładnie stężało.