Sposób przygotowania:
Torcik z truskawkami
Jajka ubic dobrze z cukrem i cukrem waniliowym. Nastepnie stopniowo dodawac make dalej ubijajac. Biszkopt piec ok. 25 min. w temp. 160 stopni. Upieczony odstawic do ostygniecia. Zimny biszkopt przekroic raz, tak zeby miec 2 rowne czesci.
2 szklanki mleka zagotowac. w 1/2 szklance mleka rozmieszac 2 budynie i 4 lyzki cukru. Ugotowac budyn i odstawic do ostygniecia. Maslo ubic mikserem i dodawac po 1 lyzce zimnego budyniu. 5 lyzki kremu odstawic na bok.. Biszkopt posmarowac 1 lyzka dzemu i polowa kremu, przykryc 2 biszkoptem, ktory znowu smarujemy dzemem i reszta kremu. Na krem wylozyc umyte, obrane i pokrojone truskawki. Boki tortu posmarowac cieniutko kremem i obsypac platkami migdalowymi. Na truskawki wylac przygotowany Tortenguss (odpowiednik galaretki, ktory natychmiast zastyga). Pozostalym kremem udekorowac gore tortu.
2 szklanki mleka zagotowac. w 1/2 szklance mleka rozmieszac 2 budynie i 4 lyzki cukru. Ugotowac budyn i odstawic do ostygniecia. Maslo ubic mikserem i dodawac po 1 lyzce zimnego budyniu. 5 lyzki kremu odstawic na bok.. Biszkopt posmarowac 1 lyzka dzemu i polowa kremu, przykryc 2 biszkoptem, ktory znowu smarujemy dzemem i reszta kremu. Na krem wylozyc umyte, obrane i pokrojone truskawki. Boki tortu posmarowac cieniutko kremem i obsypac platkami migdalowymi. Na truskawki wylac przygotowany Tortenguss (odpowiednik galaretki, ktory natychmiast zastyga). Pozostalym kremem udekorowac gore tortu.
asia_9
Natala1210
asia77
eli_555
Jojo
elzbieta8960
iwi69
wedith1
misia53
msewka
góralka
marietta
ines1993a