blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Tort brzoskwiniowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Tort brzoskwiniowy.

Składniki:

Tort brzoskwiniowy.

 

  • Składniki ciasta:
  • 40 dag mąki,
  • 25 dag masła,
  • 15 dag cukru,
  • jajko,
  • łyżka kakao,
  • łyżeczka rozpuszczalnej kawy,
  • łyżka dżemu pomarańczowego (do smarowania).

 

  • Składniki kremu:
  • 50 dag brzoskwiń,
  • 75 dag serka homogenizowanego,
  • 40 dag twarogu,
  • pół cytryny,
  • 12 dag cukru,
  • opakowanie cukru waniliowego,
  • 6 płatków żelatyny,
  • łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Tort brzoskwiniowy.
Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając rozpuszczoną kawę. Podzielić je na 4 części, wstawić do lodówki na 30 min. Każdą rozwałkować, jedną podzielić na 12 części. Nakłuć widelcem. Piec 12-14 min w temp. 200 stopni. Posmarować podgrzanym dżemem. Utrzeć ser. twaróg, cukier, otartą skórkę i sok z cytryny, cukier waniliowy. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną, schłodzić. Brzoskwinie obrać, pokroić. Na każdy krążek nałożyć 1/3 kremu i 1/3 owoców. Przykryć pokrojonym plackiem, posypać cukrem pudrem.