Sposób przygotowania:
Tort budyniowo śmietankowy z kokosem
Przygotowujemy blaty na tort. Dolny blat smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Przygotowujemy masę budyniowa. Na mleka gotujemy wg przepisu na opakowaniu dwa budynie, studzimy. Masło miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy pomału zimny budyń. Miksujemy. Połowę masy wykładamy na dżem i przykrywamy drugim blatem. Drugi blat smarujemy pozostałym budyniowym kremem i przykrywamy trzecim blatem. Wkładamy do lodówki. Przygotowujemy masę śmietankową. We wrzątku rozpuszczamy żelatynę i ją studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i pomału wlewamy żelatynę, miksując na najmniejszych obrotach. Powstałą masą dokładnie okładamy boki tortu i górę, dekorujemy ranty. Całość oprószamy wiórkami kokosowymi a środek posypujemy dekoracyjnymi kryształkami. Dekorujemy wg uznania. tort wkłądamy na minimum 4 godziny do lodówki.
marietta