Sposób przygotowania:
Tort czekoladowy z kremem kawowym
Oddzielić białka od żółtek. Masło ucierać z cukrem na puszystą pianę, dodając kolejno żółtka. Dodać konfiturę i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180°C Czekoladę roztopić, lekko wystudzić i dodać do masy. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, migdały i całość wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą i delikatnie wymieszać Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oproszonej mąką tortownicy, piec 60-70 minut. Przygotować krem: masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać żółtka, skórkę pomarańczową, kawę i dokładnie wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 krążki. Każdy posmarować kremem i ułożyć jeden na drugim. Tort udekorować wg własnej inspiracji.
msewka
Termar
Pyza
ewasng
dorotka