Sposób przygotowania:
Tort czekoladowy z wiśniami
Upiec biszkopt, przekroić na 3 blaty nasączyć sokiem z wiśni lub wiśniówką. Krem: masło utrzeć na pulchna masę, z jajek i cukru zrobić kogel mogel, czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody-wystudzić, zmiksować pół słoika wiśni z zimną galaretką, resztę pokroić nożem. Do utartego masła dodajemy powolutku kogel mogel, miksując mikserem, następnie dodajemy po łyżce rozpuszczonej czekolady, następnie galaretkę z wiśniami i dalej miksować. Masę podzielić na 3 części, jedną część odkładamy do posmarowania góry i boków a do 2 części dodajemy pokrojone wiśnie i przekładamy blaty biszkoptu, (nasączone sokiem z wiśni lub wiśniówką). Dekoracja dowolna, można zrobić rozetki z bitej śmietany i na to wisienki:) Smacznego!
msewka
Ciuciu
matiusz02
Aurora