Sposób przygotowania:
Tort dla Mamy.
Biszkopt najlepiej upiec 2-3 dni wcześniej, łatwiej da się przekroić na blaty.Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Stopniowo dodawać cukier (małymi porcjami), następnie dodawać po 1 żółtku, nie przerywać ubijania.Na koniec, także małymi ilościami wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Upiec ok.30-40 minut. Przekroić na 2 blaty. Krem ubić z mlekiem wg. przepisu. Dolny blat biszkopta nasączyć połową soku malinowo-jeżynowego, posmarować cienko kremem, rozłożyć pokrojone w plastry brzoskwinie, posmarować jeszcze raz kremem, zetrzeć na to gorzką czekoladę i przykryć drugim blatem biszkopta.Drugi blat nasączyć pozostałym sokiem. Boki i wierzch tortu posmarować pozostałym kremem. Boki i górne krawędzie obsypać obficie uprażonymi na suchej teflonowej patelni i ostudzonymi płatkami migdałowymi.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Wierzch udekorować gotowymi kwiatowymi dekoracjami (opłatkowe dekoracje położyć na krótko przed podaniem).
Natala1210
misia53
anullka7
elzbieta8960
luna
Śliweczka