Sposób przygotowania:
Tort - fantazja
PRZEPIS JEST NA TORTOWNICĘ 26 CM.
masa:
z litra mleka odlewamy szklankę w którym rozmieszać budynie , resztę mlekazagotowujemy z cukrem , cukrem waniliowym , łyżeczką olejku waniliowego. Po zagotowaniu wlewamy rozmieszany budyń , studzimy.
Masło ucieramy do białości dokładamy po łyżce budyniu , ucieramy do połączenia , na koniec dodajemy kawę rozpuszczoną w łyżeczce wody.
Wkładamy do lodówki
.biszkopt czekoladowo-kawowy :
Białka ubijamy na sztywno , dodajemy porcjami cukier i żółtka , mąkę , kakao , proszek ,kawę przesiewamy i dodajemy do ciasta , delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy do tortownicy wyłozonej papierem do pieczenia ,pieczemy w 180 * C przez 30 min.po upieczeniu kroimy na trzy części.
biszkopt kokosowy : .
Kokos mieszamy z mąkami Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno dodajemy niewielkimi porcjami cukier , wsypujemy wcześniej wymieszany kokos i mąki delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą dodajemy sok z cytryny , mieszamy . Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy przez ok 25 min w 180 *C.
biszkopt orzechowy
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Piana jest dobrze ubita jeśli po odwróceniu miski nie wypada z niej. Do piany dodajemy stopniowo cukier na przemian z żółtkami . Na koniec dorzucamy orzechy wymieszane z mąką , proszkiem i bułką tartą , mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.. Pieczemy w 180*C przez 25-30 min. po upieczeniu przecinamy na pół.
TORT:
Biszkopt czekoladowo-kawowy , -masa,-biszkopt orzechowy,-masa,-biszkopt kokosowy,_masa,biszkopt czekoladowo-kawowy,-masa,-biszkopt orzechowy,-masa,_biszkopt orzechowy,-masa - biszkopt czekoladowo-kawowy dekorujemy wg uznania!
masa:
z litra mleka odlewamy szklankę w którym rozmieszać budynie , resztę mlekazagotowujemy z cukrem , cukrem waniliowym , łyżeczką olejku waniliowego. Po zagotowaniu wlewamy rozmieszany budyń , studzimy.
Masło ucieramy do białości dokładamy po łyżce budyniu , ucieramy do połączenia , na koniec dodajemy kawę rozpuszczoną w łyżeczce wody.
Wkładamy do lodówki
.biszkopt czekoladowo-kawowy :
Białka ubijamy na sztywno , dodajemy porcjami cukier i żółtka , mąkę , kakao , proszek ,kawę przesiewamy i dodajemy do ciasta , delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy do tortownicy wyłozonej papierem do pieczenia ,pieczemy w 180 * C przez 30 min.po upieczeniu kroimy na trzy części.
biszkopt kokosowy : .
Kokos mieszamy z mąkami Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno dodajemy niewielkimi porcjami cukier , wsypujemy wcześniej wymieszany kokos i mąki delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą dodajemy sok z cytryny , mieszamy . Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy przez ok 25 min w 180 *C.
biszkopt orzechowy
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Piana jest dobrze ubita jeśli po odwróceniu miski nie wypada z niej. Do piany dodajemy stopniowo cukier na przemian z żółtkami . Na koniec dorzucamy orzechy wymieszane z mąką , proszkiem i bułką tartą , mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.. Pieczemy w 180*C przez 25-30 min. po upieczeniu przecinamy na pół.
TORT:
Biszkopt czekoladowo-kawowy , -masa,-biszkopt orzechowy,-masa,-biszkopt kokosowy,_masa,biszkopt czekoladowo-kawowy,-masa,-biszkopt orzechowy,-masa,_biszkopt orzechowy,-masa - biszkopt czekoladowo-kawowy dekorujemy wg uznania!
zbysiowa
edytaha
kasienka26
marietta