Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Tort Ferrero Rocher

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Krótko mówiąc - PRZEPYSZNY , mocno czekoladowy z orzechowymi wafelkami bardzo przypominający w smaku pralinki Ferrero Rocher

Tort Ferrero Rocher Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort Ferrero Rocher

 

 

  • Masa:
  • 200g miękkiego margaryna
  • 200g gorzkiej czekolady
  • 5 łyżek nutelli
  • 4 wafelki orzechowe "Góralki

 

Sposób przygotowania:

Tort Ferrero Rocher
Ciasto: Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, mielonymi orzechami i delikatnie wmieszać z ubitymi jajkami. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec około 40 minut w temp 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto przekroić na pół lub wcześniej rozlać na 2 tortownice i upiec oddzielnie. Masa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć , dodać nutellę, czekoladę i wymieszać.. Wafelki pokroić na małe kawałki i dodać do masy i wymieszać. Przełożenie : Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę , zostawiając na gorę i boki , przykrywamy drugim biszkoptem. Boki i wierzch tortu smarujemy resztą masy i ozdabiamy pokrojonymi orzechami laskowymi.
Tort Ferrero Rocher
Jajka ubić dodać mąkę z proszkiem do pieczenia kakao i mielone orzechy
Tort Ferrero Rocher
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec około 40 minut w temp 180 stopni
Tort Ferrero Rocher
Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę , zostawiając na gorę i boki , przykrywamy drugim biszkoptem
Tort Ferrero Rocher
Boki i wierzch tortu smarujemy resztą masy i ozdabiamy pokrojonymi orzechami laskowymi.