Sposób przygotowania:
Tort imieninowo-urodzinowy z owocami
Biszkopty przecinam na pół, mają być 4 krążki.Krem: Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem i cukrem waniliowym, dodaje sok z cytryny, aby krem nie był mdły, zagęszczam rozpuszczoną (w niewielkiej ilości wody) i ostudzoną żelatyną. Radzę ubijać śmietanę po 250 ml, a nie wszystką naraz. Poncz: Mieszam syrop z brzoskwini z 1 szklanką wódki w proporcji 1:1, jeśli chcę uzyskać mocniejszy poncz, stosuję proporcję 1:2 (syrop:wódka). Brzoskwinie kroję w kostkę, zostawiam 3-4 połówki do dekoracji. Ananasy także kroję w kostkę, część także odkładam do ozdoby wierzchu. Pierwszy krążek smaruje dżemem. Wykładam część kremu, ale nie za dużo, tak tylko żeby zakryć dżem. Drugi krążek nasączam ponczem. Wykładam część kremu oraz pokrojone brzoskwinie, przykrywam kremem. Trzeci krążek również nasączam, wykładam część kremu z kawałkami ananasa, smaruję kremem. Czwarty, ostatni krążek też nasączam, wierzch i boki tortu smaruję resztą kremu.Boki obsypuję płatkami migdałowymi, a wierzch dekoruję odłożonymi owocami z puszki oraz połówkami winogron. Z brzoskwiń (cienkich plasterków) robię róże, a z połówek winogron listki. Tort trzymam w lodówce przed podaniem.