AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Tort Lalka mleczno- kakaowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ulubione tort wszystkich dzieci, bo przełożony masą milky way.

Tort Lalka mleczno- kakaowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tort Lalka mleczno- kakaowy

 

  • LALKA BARBIE

 

 

 

  • KREM MLECZNY DO PRZEŁOŻENIA TORTU:
  • 1/2 szkl. mleka
  • 3/4 szkl. cukru
  • cukier waniliowy 32 g
  • 300 g masła
  • 2 szkl. mleka w proszku pełnego 26%

 

  • MASA ŚMIETANOWA NA WIERZCH :
  • 500 g śmietany 30- 36 %
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 śmietan fixy

 

Sposób przygotowania:

Tort Lalka mleczno- kakaowy
BISZKOPTY : Duży biszkopt upiec w tortownicy średnicy ok. 26-28 cm, a mały w formie na babkę średnica:
dół ok. 12-13 cm, góra 23 cm. Przepis na wykonanie biszkopta tu: https://gotujmy.pl/biszkopt-kakaowy,przepisy,106238.html
KREM MLECZNY DO PRZEŁOŻENIA TORTU : Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzone mleko, a następnie mleko w proszku. Gotową masą przekładać biszkopty przekrojone na połówki- najpierw duży biszkopt, potem mały.
Przygotować lalkę- owinąć ją dokładnie w folię aluminiową i wcisnąć w środek tortu.
MASA ŚMIETANOWA NA WIERZCH : Śmietanę ubijać, dodając cukier i śmietan fixy. Gotowym kremem śmietanowym przybrać wierzch tortu. Przyozdobić dowolnie, według uznania, np. kolorowymi żelkami, groszkami, posypką, czy pisakami lukrowymi. SMACZNEGO :)
Tort Lalka mleczno- kakaowy
Tort- lalka bokiem- przybrany według własnego pomysłu.
Tort Lalka mleczno- kakaowy
Tort- lalka po rozkrojeniu, masa na podstawie ciasta Milky Way.