Sposób przygotowania:
Tort Lalka mleczno- kakaowy
BISZKOPTY : Duży biszkopt upiec w tortownicy średnicy ok. 26-28 cm, a mały w formie na babkę średnica:
dół ok. 12-13 cm, góra 23 cm. Przepis na wykonanie biszkopta tu: https://gotujmy.pl/biszkopt-kakaowy,przepisy,106238.html
KREM MLECZNY DO PRZEŁOŻENIA TORTU : Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzone mleko, a następnie mleko w proszku. Gotową masą przekładać biszkopty przekrojone na połówki- najpierw duży biszkopt, potem mały.
Przygotować lalkę- owinąć ją dokładnie w folię aluminiową i wcisnąć w środek tortu.
MASA ŚMIETANOWA NA WIERZCH : Śmietanę ubijać, dodając cukier i śmietan fixy. Gotowym kremem śmietanowym przybrać wierzch tortu. Przyozdobić dowolnie, według uznania, np. kolorowymi żelkami, groszkami, posypką, czy pisakami lukrowymi. SMACZNEGO :)
dół ok. 12-13 cm, góra 23 cm. Przepis na wykonanie biszkopta tu: https://gotujmy.pl/biszkopt-kakaowy,przepisy,106238.html
KREM MLECZNY DO PRZEŁOŻENIA TORTU : Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzone mleko, a następnie mleko w proszku. Gotową masą przekładać biszkopty przekrojone na połówki- najpierw duży biszkopt, potem mały.
Przygotować lalkę- owinąć ją dokładnie w folię aluminiową i wcisnąć w środek tortu.
MASA ŚMIETANOWA NA WIERZCH : Śmietanę ubijać, dodając cukier i śmietan fixy. Gotowym kremem śmietanowym przybrać wierzch tortu. Przyozdobić dowolnie, według uznania, np. kolorowymi żelkami, groszkami, posypką, czy pisakami lukrowymi. SMACZNEGO :)
jaNina
LuKaSz4761
marietta