Sposób przygotowania:
Tort makowy
Bialka z zimna woda ubic na sztywna piane,dodac cukier,cukier waniliowy, starta skorke z cytryny oraz zoltka .Wszystko delikatnie wymieszac. Jablka obrac ze skory,wyciac pestki i pokroic w kostke,dodac do masy i wymieszac.na koniec dodajemy mak,orzechy i make.Delikatnie wymieszac, Forme o srednicy 28 cm wylozyc pergaminem,boki wysmarowac maslem.Wlac ciasto i piec w nagrzanym na dole 200°C,termoobieg 175°C,okolo 50-60 minut.Po wystudzeniu udekorowac.
Tort mozna udekorowac wedlug uznania np.za pomoca szablonu z wzorem posypac cukrem pudrem.(pro sztuk ok.358kcal)
Tort mozna udekorowac wedlug uznania np.za pomoca szablonu z wzorem posypac cukrem pudrem.(pro sztuk ok.358kcal)
Natala1210
brozia
iwi69
mycha
luna
Marika_1961
Dodalam w galerii fotograficznej
Senqa