Sposób przygotowania:
Tort malinowe serce
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą,aksamitną masę,następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Pieczemy w temp.200* przez 40 min.Przestudzony biszkopt dzielimy na 3 płaty,każdy lekko nasączamy wodą z cukrem,jednak nie przesadzajmy,ciasto powinno być wilgotne,a nie mokre.Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie(ok.3/4 szklanki),studzimy.Rozpuszczamy galaretki w/g przepisu na opakowaniu.Schłodzoną(!) śmietankę ubijamy mikserem na wysokich obrotach,pod koniec ubijania dodajemy żelatynę.Połowę porcji odkładamy do drugiego naczynia i dodajemy barwnik,ilość barwnika jest względna,zależy jak intensywną barwę chcemy uzyskać.Spód tortu smarujemy dżemem malinowym,na to wykładamy połowę białej masy śmietanowej,możemy tę porcję masy wzbogacić garścią malin(łączymy za pomocą łyżki w osobnym naczyniu przed pokryciem ciasta),przykrywamy drugim płatem ciasta i wykładamy tężejącą już galaretkę.Schładzamy ciasto i wstawiamy też nasze masy śmietanowe do lodówki.Na zastygła galaretkę malinową wykładamy resztę białej masy śmietanowej nim całkowicie stężeje i lekko dociskamy ostatnim płatem ciasta.Różową masą obsmarowujemy nasz tort i zdobimy za pomocą szprycy w/g własnego uznania.Na środku wyciskamy wzór serca,środek wypełniamy malinami,dodatkowo zdobimy kwiatami i listkami z opłatka.Schładzamy w lodówce min.1,5 godzinę przed podaniem.Smacznego.
msewka
Sarenka